İran sinemasının unutulmaz yönetmeni, Yeni Dalga sinemanın öncüsü, Abbas Kiyarostemi bugün Paris’te tedavi görmekte olduğu hastanede hayatını kaybetti. Yaklaşık 3 aydan beri İran’da tedavi gören büyük usta 10 gün önce tedavisinin sürüdürülmesi için Paris’e gitmişti.
Kiyarostemi’nin “ekmek ve sokak”, “teneffüs zili”, “deneyim”, “bir problem için iki çözüm” adlı kısa filmlerinin yanı sıra Rapor (1977), İkler (1983), Arkadaşın Evi Nerede (1986), Ev Ödevi (1988), Close-up (1989), Yaşam ve Başka Hiç (1991), Zeytin Ağaçları Altında (1994), Kirazın Tadı (1997), Rüzgar Bizi Sürükleyecek (1998), ABC Afrika (2000) adlı uzun metrajlı filmleri sahneye koymuştur.
Kiyarostemi, sinemanın yanı sıra şiir, fotoğraf, müzik, tasarım-grafik, resim ve sanatın diğer dalları ile de ciddi bir şekilde meşgul olmuştur. Cannes film festivali Altın Palmiye ve Locarno film festivali Altın Leopar ödülü sahibi Kiyarostemi, Guardian tarafından 2003 yılında dünyanın en iyi 10 yönetmeni arasında saymıştı. Anısı ebedi.