Kim savaşın acılarını çekmek isityor? Parmak havaya!

Kim savaşın acılarını çekmek isityor? Parmak havaya!

Hayır! Şaka bir yana. Ölümün şakası olmaz çünkü! Hele çocukların, masum insanların, filinta gençlerin bombalar altında parçalanmalarının hiç ama hiç şaka kaldıracak yanı yok! Öyleyse insanoğlunun yaşadığı en acı deneyimden söz edellim ve soralım II. Dünya Savaşı sırasında yaklaşık 50 milyon insan katledilmiştir. Niçin?

Yanıt çok basittir: Sermaye ekonomik krizlerden kurtulsun diye ve büyük sermayeler dünyayı yeniden paylaşsınlar diye!

Savaşlar sırasında insan kanı sel olup akarken birilerinin o uçaklardan, füzelerden, bombalardan, kurşunlardan ve… para kazandığını düşünebiliyor musunuz? O silahlar kimin parasıyla yapılmakta? Yanıt çok basitti: O silahlar, cepheye sürülen ve ölen insanların paralarıyla yapılıp satılmakta, satın alınmakta!

Sermayenin kurtuluşu için katledilen 50 milyon insan arasında kaç büyük sermaye sahibi fabrikatör, onun çocuğu ya da kaç ülke lideri veya onun çocuğu ölmüştür? Bir? Üç? Beş?

Dünya savaşları ve sermayenin tezgâhladığı, kışkırttığı ve sürdürdüğü diğer savaşlar sırasında halkın çektiği acılar neden gündeme getirilmez? Acaba cepheye giden asker mi bulunmaz yoksa halk savaş çıkaranların göğüslerine yumruğunu dayar da kocaman bir HAYIR diye haykırır diye mi?

Behey insanlar! Madem onlar sizi uyutmaya çalışıyor, siz birbirinizi uyandırın ve dünya savaşları ve sermayenin çıkardığı ve hala da çıkartmakta olduğu savaşlarda çekilen acıları yüreğinizde duyun! Ağlayacaksanız bombalar tepenize yağmadan şimdi ağlayın… Savaşa dur diyecekseniz çocuklarımız cephelere sürülmeden once dur deyin!

Savaşa hayır demek, savaş acılarını çekmek istememek insani bir duygudur, bir erdemdir.

Son basit bir soru: Tüm bu silahlar ne işe yarar? Yanıt çok basittir: İnsan öldürmeye! Bu ölümler kimin işine yarar? sialh Tüccarlarının!… sorulara devam edebilirsiniz kendi yanınızda… tekrarlmak gerek:

Kimse savaşlarda çekilen o acıları unutmasın!

ikinci dünya savaşı-3

ikinci dünya savaşı-2  ikinci dünya savaşı-4

fosfor-bombasi_2ikinci dünya savaşı-5

Hepsi içinde yayınlandı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s