D: Hollanda, İsveç, Porto Riko, Özbekistan
E: Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya
F: Danimarka, Güney Kore, Kongo, Tunus
G: Brezil, Japonya, Hırvatistan, Paraguay
H: İspanya, Arjantina, Austurya, Çin
C grubunda yer alan Norveç şimdiye kadar 2 kez Olimpiyat şampiyonluğu, 3 dönem Dünya şampiyonluğu ve 8 kez Avrupa şampiyonluğu kazanmış kadın hentbol tarihinin zirvesinde yer almaktadır.
İki gün önce Norveç-İran karşılaşması gerçekleşti. İran kadınları ilk kez bu platforma yükselebilmişlerdi. İran İslam devletine rağmen, bu devletin dayattığı o tuhaf müsabaka giysilerine rağmen, hatta bir hazırlık maçı için tek kuruş harcamayan İran Hentbol Federasyonu ve devletine rağmen İran kadınları savaşarak İspanya’ya gelebilmişlerdi. Norveç karşısında şansları sıfırdı. Nitekim de öyle oldu: 41-9.
Norveç takımı sahada grubu geçtikleri için haklı sevinçlerini yaşarlarken hoparlörden sürpriz sayılabilen bir anons duyuldu: Karşılaşmanın en değerli oyuncusu İran kalecisi Fatemeh Halili!
Fatemeh bu anonsu duyunca sahanın ortasında çöküp gözyaşı döktü. Sevinç ve üzünç gözyaşları. Takım arkadaşları onu ortalarına alıp tebrik ettiler. Onlar da gözyaşı döktüler. Ancak bu kızların gözyaşı kaybettikleri için değildi, sadece Fatemeh’nin en iyi oyuncu seçilmesine de değildi. Enerjilerinin büyük bölümünü başörtülerinin kaymamasına harcayan, o garip giysilerin içindeyken kıvrak hareketler için kat kat daha fazla enerji harcayıp çaba gösteren bu kahraman kadınların mazlum düşmüşlüklerine gözyaşı döktü Fatemeh ve takım arkadaşları. Onların gözyaşı tüm İran kadınlarınaydı. Baskı, baskı ve baskı altındaki kadınlara! Fakat tüm baskılara rağmen tüm alanlarda savaşan ve halkının aydınlık geleceğini müjdeleyen mücadeleleri sürdüren kadınlara! Milyarlarca dolar bu milletin servetinden yolsuzlukla, hırsızlıkla çalan, çırpan, şatafatlarına, kumarlarına, savaşlarına, yurtdışındaki eğlencelerine ve diğer kepazeliklerine harcayanlar kadınlara, sanata ve kültüre gelince sadece kendi uydurdukları şeriat kanun ve kuralları, bütçe yokluğu, iffet, namus martavalları öne süregelmişlerdir. O kahramanların gözyaşları İran halkınaydı. Ama onlar bir şey daha bildirdiler: Biz kadınlar meydanlardayız! Size rağmen ayaktayız! Size rağmen karanlığın perdesini yırtıp çöpe atacağız.
Çok geçmeden Norveç takımındaki kızlar da İran takımını ortalarına aldılar. Gözyaşlarını tutamadılar. İlginçtir; karşılaşmayı izleyenler de gözyaşlarını tutamadılar! Ne tuhaf bir duygu seli! İki takımın kızları el ele verdiler. Hiç görülmemiş bir şekilde iki takım yan yana durarak hatıra fotoğrafı çektiler. Norveç Hentbol Federasyonu, kadın milli takımının bütün bireylerinin imzasını taşıyan milli formayı Fatıma’ya takdim etti. Norveç Hentbol Federasyonu resmi Twitter sayfasından şu mesajı yayımladı: “Tebrikler Fatemeh! Bugün hepimiz kazandık, birlikte. Biz sana ve İran’a gelecekteki oyunlarda en iyisini diliyoruz!”
Alkışlar size İran Kadın Hentbol takımının bireyleri! Alkışlar size İran kadınları… Alkışlar size Norveç hentbol takımı ve o ülkenin hentbol federasyonu!

Cok duygulandim.Sacma ikiyuzlulukler insanlarin ve ulkelerin hayatini nasil etkiliyor.Kadinlarin azmi ve gucunden mahrum birakilinca insanlik da eksik kaliyor.
Spor amacsiz bir rekabet degil , insanca bir araya gelmek icin bir vasita.
Bundan mahrum birakilanlarin , bu arada “o sozde modern ve ikiyuzlu Dunya “tarafindan siyasal ambargoya maruz birakilarak hicbir uluslararasi spor karsilasmalarina dahil edilmeyen KKTC li (Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti) sporcularin da haklarinin teslim edilmesi dilegiyle.
Çok haklısınız… Siyasi temellere ve oyunlara dayalı olarak davranılması üzücüdür. Filler savaşır çimenler ezilir. Devletler çatışır olan halka olur!